Wat is de goedkoopste drogisterij?

De laatste test van de Consumentenbond dateert uit november 2020. Daaruit blijkt dat je bij Drogist.nl het goedkoopste uit bent. Volgens de Consumentenbond ben je bij ons 12% goedkoper uit dan gemiddeld.

Wat valt onder een drogisterij?

Een drogist is van oorsprong een winkel waar je medicijnen en chemische producten kunt kopen. Hedendaags kun je er alles kopen op het gebied van lichamelijke verzorging. Op gebied van medicatie is alles te verkrijgen zolang er geen doktersrecept voor nodig is.

Wat is de beste online drogist?

Plein.nl is door het publiek genomineerd als één van de beste online drogisterijen en daarmee hebben we een zilveren award gewonnen. Wij zijn super trots op deze topprestatie. De gouden award ging naar @The Good Roll, waar wij ze van harte mee feliciteren.

Wat is een drogisterij artikel?

Wat zijn drogisterijartikelen? Dit zijn voedingssupplementen, bijzondere voedingsmiddelen, medische hulpmiddelen, zelfzorggeneesmiddelen, gezondheidsproducten en cosmetica.

Wat is de goedkoopste drogisterij? – Related Questions

Waarom heet het een drogist?

De naam is afgeleid van het Middelnederlandse woord droge. Ook de woorden drugs, drogen en drogue zijn afgeleid van dit woord. Medicinale kruiden werden vroeger vaak eerst gedroogd.

Wat is goedkoper Kruidvat of Etos?

Over Kruidvat, Etos en Trekpleister

De Kruidvat en Trekpleister vind ik erg op elkaar lijken. Maar de Kruidvat heeft volgens mij een iets uitgebreider assortiment en leukere aanbiedingen. Helaas blijken deze drie winkels 2 tot 4% duurder te zijn dan gemiddeld, las ik in de Consumentengids van afgelopen november.

Welke drogisterijen zijn er in Nederland?

In Nederland kun je kiezen tussen een aantal drogisterijketens met een landelijke dekking. Zo is er in elke plaats wel een Kruidvat, Etos, DA en Trekpleister te vinden. Sommige drogisterijen voeren de naam van een grote keten, maar zijn in werkelijkheid een franchise onderneming.

Hoelang bestaat de drogisterij?

Het beroep van drogist is letterlijk al zo oud als de weg naar Rome. In den oude tijden werd er vooral gehandeld in verven en kruiden. Later kwamen daar ook nog chemicaliën bij. In 1692 was het beroep van drogist en apotheker al gescheiden.

Wat betekent apotheek?

Een apotheek is een plek waar men medicijnen verstrekt en soms ook vervaardigt. Het woord apotheek komt uit het Grieks (ἀποθήκη), en betekent ‘bergplaats’.

Wat is het salaris van een apotheker?

Als fulltime apotheker ga je gemiddeld tussen de 3.450 en 4.600 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 51.119 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt volgens de cao voor apothekers. Je salaris kan in je tiende dienstjaar opgelopen zijn tot 6.774 euro per maand.

Is een apotheker een arts?

Een apotheker, ook wel aangeduid als farmaceut, is een deskundige op het gebied van geneesmiddelen. In Nederland en België is de titel apotheker beschermd door de wet. In België is een apotheker de enige die geneesmiddelen die op recept of voorschrift worden verstrekt mag bereiden en afleveren.

Wie mag in een apotheek werken?

In de apotheek mogen maximum drie apotheekassistenten werken per effectief aanwezige apotheker. Het apotheekteam kan daarnaast nog tijdelijk worden aangevuld met een stagiair-apotheker of een stagiair–apotheekassistent. Alle leden van het apotheekteam moeten verplicht een badge – met hun naam en functie- dragen.

Is de opleiding apothekersassistente moeilijk?

De stof is niet moeilijk en helemaal met een praktijkopleiding (4 dagen werken, 1 dag leren) is het een makkie. Fysiek is het werk niet zwaar, alleen als het druk is sta je soms wel een hele dag aan de balie en dus loop je ook veel..

Hoe lang duurt de opleiding tot apothekersassistent?

In de BOL-opleiding Apothekersassistent krijg je 3 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Je zit ongeveer 60% van de tijd op school. De rest van de tijd loop je stage en doe je praktijkervaring op.

Hoe lang moet je studeren voor Apotheekassistent?

Hoelang duurt de opleiding? De opleiding duurt ongeveer 10 maanden.

Wat is het salaris van een Apothekersassistent?

Als beginnend apothekersassistent in een openbare apotheek verdien je een bruto startsalaris van € 1.785,- tot € 1.925,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan je rekenen op een salaris van €2.790,- en €2.800,-. Als apothekersassistent met een variant kan je salaris oplopen tot ongeveer € 3.015,-.

Kan je apotheker worden met BSO?

Om toegelaten te worden tot de opleiding is een diploma hoger secundair onderwijs vereist (ASO, TSO, KSO of BSO mét specialisatiejaar).

Hoe kan ik mijn eigen apotheek openen?

Hoe start ik mijn eigen apotheek in 2022?
  1. Om je eigen apotheek te starten moet je de juiste beroepskennis hebben.
  2. Vestigingswetgeving voor apotheken.
  3. Het ondernemingsnummer en sociaal verzekeringsfonds.
  4. Orde van de apothekers.
  5. Specifieke regels voor wanneer je begint met je eigen apotheek.

Wie controleert de apotheek?

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van de farmaceutische zorg die geleverd wordt door apothekers en apotheekhoudende huisartsen. IGJ doet dit op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en andere geldende wet- en regelgeving.

Wat kan een apotheker zien?

Alleen de voorgeschreven of geregistreerde geneesmiddelen zijn zichtbaar. De apotheek houdt ook bij welke andere geneesmiddelen je neemt, bijvoorbeeld pijnstillers die niet op voorschrift zijn, maar die zijn alleen zichtbaar voor je vaste apotheker.

Heeft een apotheek zorgplicht?

Uw apotheker is aansprakelijk voor zijn eigen fouten en voor fouten van zijn personeel. Als uw apotheker op de hoogte is van een fout in een product, dan moet hij u daarvan direct op de hoogte stellen.

Nog geen wachtwoord? Simpel, vul hier uw e-mailadres in. Vervolgens sturen wij een wachtwoord per e-mail.
Add to cart